Bolt klaar voor rentree in Glasgow

Bolt klaar voor rentree in Glasgow

23:20, 22-07-2014 / Laatste Update: 08:58, 08-01-2024

KINGSTON - De snelste atleet op aarde is klaar voor zijn rentree. Over ruim een week staat Usain Bolt namens Jamaica aan de start van de 4x100 meter bij de Commonwealth Games in Glasgow. ,,Ik ga naar Schotland voor mijn fans en om te laten zien dat ik weer in vorm begin te komen'', zei Bolt dinsdag na een trainingssessie in eigen land.

De zesvoudig olympisch kampioen heeft dit seizoen nog geen wedstrijd gelopen vanwege fysieke problemen. Bolt (27) onderging in maart een operatie aan zijn linkervoet en tobde ook met hamstringklachten. De Jamaicaanse sprinter stond daardoor 9 weken aan de kant. De afgelopen tijd heeft Bolt hard aan zijn herstel gewerkt. Tijdens de Commonwealth Games in Glasgow komt hij alleen uit op de estafette.

Jamaica krijgt tijdens de 4x100 meter in ieder geval geen concurrentie van de gerenommeerde Engelse sprinter Dwain Chambers. De 36-jarige Chambers, die in 1998 met zijn land estafettegoud veroverde, richt zich volledig op de EK in Zürich en heeft daarom besloten de Commonwealth Games over te slaan.