Dafne Schippers Sportvrouw van het Jaar, trainer ook in de prijzen
i

ANP

Dafne Schippers Sportvrouw van het Jaar, trainer ook in de prijzen

Martijn Baars • 23:04, 15-12-2015 / Laatste Update: 15:45, 12-12-2023

Dafne Schippers en haar trainer Bart Bennema zijn tijdens het Sportgala 2015 in de prijzen gevallen. De atlete werd verkozen tot Sportvrouw van het Jaar.

Sportman van het Jaar werd shorttracker Sjinkie Knegt. Dafne Schippers won niet geheel onverwacht de titel Sportvrouw van het Jaar. Zij liet zwemster Sharon van Rouwendaal en turnster Sanne Wevers achter zich. Marrit Steenberger (zwemster) werd door de vakjury verkozen tot Talent van het Jaar.

Kritiek

Er was voorafgaand aan het gala nogal wat kritiek op de opzet. Zo vonden veel sportliefhebbers  het ongelofelijk dat onder anderen Max Verstappen (Formule 1) en Michael van Gerwen (darter) niet eens genomineerd waren.

Trainer Schippers

De Trainer van het Jaar werd Bart Bennema, hij zorgde er onder meer voor dat Schippers wereldkampioen op de 200 meter kon worden. Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst sleepten de prijs Sportploeg van het Jaar in de wacht. Zij lieten onder andere de springruiters achter zich. De Paralympische Sporter van 2015 werd Jiske Griffioen.