Drugsatlete Madiea G. moet jarenlang de Duitse gevangenis in
i

ANP

Drugsatlete Madiea G. moet jarenlang de Duitse gevangenis in

Bart van der Wijst • 15:10, 04-11-2019 / Laatste Update: 18:47, 08-01-2024

Madiea G., die in juni van dit jaar meer dan 50 kilogram drugs Duitsland in smokkelde, moet jarenlang de gevangenis in. Dat werd bekend tijdens de rechtszaak die maandag plaatsvond. Er werd een straf van 8,5 jaar geëist tegen G.. Daarvan moet ze de helft uitzitten in Duitsland. Dat schrijft Sander van Mersbergen, verslaggever van het AD.

G. beweerde tijdens de rechtszaak dat ze dacht dat ze doping vervoerde en geen drugs. Daar geloofde de rechter helemaal niks van. 'Ze geven geen tientallen kilo's harddrugs mee aan iemand die het niet weet en wellicht de politie inseint als ze het ontdekt', sprak hij.

Einde carrière

De lange celstraf betekent zeer waarschijnlijk het einde van de topsportcarrière van G. Ze veroverde in het verleden nationale titels op de 100 en de 400 meter. De Amsterdamse was ook een belangrijke schakel in de Nederlandse estafetteploeg. De Atletiekunie hoorde pas van de zaak toen G. al ruim een maand vastzat. Het lukte de bond niet om in contact met haar te komen. Haar familie wees hulp af.

Tranen

Na het horen van het vonnis brak Madiea in tranen uit. De Duitser Norman Werner, advocaat van de atlete, zei direct na de rechtszaak in hoger beroep te gaan.