FBK-Games benoemd tot werelderfgoed
i

ANP

FBK-Games benoemd tot werelderfgoed

admin • 15:13, 03-12-2018 / Laatste Update: 09:22, 05-01-2024

Een zeer bijzondere en mooie erkenning voor de FBK-Games en het Fanny Blankers-Koen-stadion: beide zijn in Monaco benoemd tot werelderfgoed van de internationale atletiekfederatie.

Tijdens de eerste IAAF Heritage afgelopen weekeinde in Monaco zijn de Fanny Blankers-Koen Games in Hengelo benoemd tot Heritage of World-Athletics. Het is voor het eerst dat deze titel is verleend. Seb Coe, de voormalig Brits atleet en voorzitter van de IAAF, bekrachtigde de benoeming van het evenement en het stadion.

Sportgeschiedenis

Het doel van IAAF Heritage (een onderdeel van de Internationale Atletiek Federatie) is om sporthelden, hun records en uitvoeringen te beschrijven, zodat de geschiedenis van deze vaak bijzondere prestaties niet verloren gaat. De persoonlijke verhalen van de atleten worden opgetekend; bijvoorbeeld waar de atleten hun motivatie vandaan haalden en wie er aan de basis van hun carrière stonden. ‘Savouring the best, promoting the present, and engaging with the future’, is het motto van de IAAF Heritage.