Hamstringblessure maakt einde aan seizoen Martina: 'Heb sinds Rio al pijntjes'
i

Pro Shots

Hamstringblessure maakt einde aan seizoen Martina: 'Heb sinds Rio al pijntjes'

Trevor Wagener • 22:42, 31-07-2017 / Laatste Update: 03:49, 08-01-2024

Churandy Martina rent dit seizoen geen rondjes meer op de sintelbaan. De goedlachse sprinter heeft half juli bij de Diamond League-wedstrijden in Rabat een scheurtje in de hamstrings opgelopen en wil daar in alle rust van herstellen.

Martina is op dit moment regerend Europees kampioen op de 200 meter maar meldde zich vrijdag al af voor de WK in Londen. Op de WK, die aankomende vrijdag beginnen, zou hij op de 200 meter en de 4x100 meter uitkomen.

De rappe atleet had voor zichzelf al beslist dit seizoen geen wedstrijden meer op de 100 meter te lopen, zegt hij tegen de NOS. "Sinds de Spelen in Rio kamp ik met pijntjes. Op de 100 meter is een goede start heel belangrijk. Op de 200 meter speelt die minder een rol. Ik heb me dus vooral gefocust op de 200 meter voor Londen."

Mini-scheur

Na de race in Rabat dacht Martina eerst dat zijn hamstringklachten meevielen. Onderzoek wees uit dat er meer schade was. "Er zat een toch een scheurtje in. Toch op de WK lopen zou een groot risico inhouden. Ik wil meedoen voor de medailles, maar dan moet ik wel gezond zijn."

Volgas geven

Ondanks zijn 33 jaar is stoppen geen optie. Hij gaf eerder al aan over 3 jaar ook mee te willen doen op de Olympische Spelen in Tokio. Tot die tijd wil hij geen keuze maken tussen de 100 en 200 meter. "Als ik gezond ben, zijn die afstanden prima te combineren."