IAAF wil voor het eerst vrouw als vice-voorzitter
i

REUTERS

IAAF wil voor het eerst vrouw als vice-voorzitter

admin • 09:10, 08-03-2019 / Laatste Update: 04:18, 05-01-2024

De internationale atletiekfederatie IAAF krijgt een vrouw als vice-voorzitter. Het wordt de volgende stap in het streven van de IAAF om in 2027 evenveel vrouwen als mannen in het bestuur te hebben. De zogeheten council bestaat momenteel uit 26 leden, onder wie 6 vrouwen. De Nederlandse Sylvia Barlag is er daar één van.

De IAAF greep Internationale Vrouwendag aan om aan te kondigen dat op het congres in september voor het eerst een vrouw tot vice-voorzitter wordt benoemd. "We bieden in onze competities gelijke kansen voor vrouwen en dat willen we ook doen in onze bestuursstructuren’', zegt voorzitter Sebastian Coe. Hij zette in 2017 een werkgroep op die zich specifiek bezighoudt met het opleiden van vrouwen voor hoge bestuursfuncties. "Iedere organisatie is sterker en effectiever als vrouwen op ieder niveau goed zijn vertegenwoordigd."

Het is de bedoeling dat in 2027 2 van de 4 vice-voorzitters van de IAAF vrouw zijn. Op grote atletiektoernooien zijn er voor mannen en vrouwen evenveel onderdelen en ook het prijzengeld is gelijk.