Ontbijtshake: 'Giga-sport-sunday' kan gouden tintje krijgen
i

ANP/ ProShots/ Sjoerd Maresch

Ontbijtshake: 'Giga-sport-sunday' kan gouden tintje krijgen

admin • 09:00, 10-07-2016 / Laatste Update: 07:37, 15-01-2024

Goedemorgen! Wat een heerlijke sportzondag staat er op het programma met hopelijk Nederlands succes! Ga nergens heen, zet je televisie aan en surf op je 'second screen' naar Sportnieuws.nl. Vanaf 14.00 gaat Max Verstappen op jacht naar een podiumplaats op de GP in Silverstone, terwijl Milos Raonic Andy Murray hoopt af te stoppen in de Wimbledonfinale. Dan zijn de 197 renners in de Tour de France begonnen aan de zwaarste etappe tot nu toe en krijgen Cristiano Ronaldo en co al zwetende handjes in

Ineens was Max Verstappen er voorbij. Hij haalde zijn teamgenoot Daniel Ricciardo in alsof hij er niet was. Bij de GP van Oostenrijk gaf Verstappen volgens oud-Formule 1-coureur Jan Lammers een duidelijk signaal af aan Ricciardo. "Mocht Ricciardo Verstappen onderschatten, dan is dat nu voorbij", zei Lammers tegenover NRC. Lammers voorspelt een mooi weekend voor onze Max. De toon is al gezet, want Verstappen start vandaag op P3! Een unieke prestatie, want nog nooit startte een Nederlander vanaf die positie. De volledige startlijst vind je hierrrr!

[poules_f1 athlete="vettel verstappen" url="http://sportnieuws.nl/games/formule-1-game”]

Koning van Wimbledon

Milos Raonic heeft zich vrijdag voor de eerste keer in zijn carrière geplaatst voor de finale van Wimbledon. De Canadees, nummer 7 van de wereld, neemt het zondag op tegen de als tweede geplaatste Andy Murray. Murray staat voor de derde keer in de finale van het toernooi en staat te boek als favoriet. De wedstrijd begint om 15.00 uur (Nederlandse tijd). Gisteren won Serena Williams bij de vrouwen, al viel niet alleen haar zege in twee sets op, maar ook haar twee pluspunten...

De Tour de Andorra

Het drieluik door de Pyreneeën wordt afgesloten met een onwijs spectaculaire bergrit. De Tour de France gaat voor het eerst in deze editie de grens over voor een 184,5 kilometer lange etappe over voornamelijk Spaanse wegen. In de finale doet het Tourpeloton Andorra aan, waar de slotklim van Arcalis het hoogtepunt vormt. Een dag voor de eerste rustdag wacht de renners wellicht de zwaarste Touretappe tot nu toe. Op het programma staan vijf gecatagoriseerde beklimmingen waarvan de laatste van de buitencategorie is. Gisteren veroverde Chris Froome de gele trui op spectaculaire wijze. Hij haalde zelfs 90 kilometer per uur op de teller! Kan hij het geel behouden na deze geweldige etappe? (Tekst loopt door onder foto)

Hup Holland Hup

Zodra de renners na flink wat zweet over de streep zijn, kun jij hééééél even bijkomen, want Sifan Hassan komt om 17.45 uur in actie. Zij hoopt ons land op de 1500 meter met succes te vertegenwoordigen in het Olympisch Stadion in Amsterdam. De 23-jarige Nederlandse atlete is wereldkampioene indoor op het onderdeel.

Ook Dennis Licht (5.000 meter) en Thijmen Kupers (800) meter staan in de eindstrijd van een individueel nummer. Aan het begin van de dag komen er verschillende Nederlanders in actie op de halve marathon. Ook leuk om in de gaten te houden.

Het Atletiek-programma van dag 5:

09.30 uur: Halve marathon, vrouwen (Kim Dillen, Elizeba Cherono, Jamie van Lieshout, Ruth van der Meijden)

09.50 uur: Halve marathon, mannen (Abdi Nageeye, Khalid Choukoud, Michel Butter, Bart van Nunen, Tom Wiggers)

17.00 uur: Hoogspringen, mannen, finale

17.05 uur: 400 meter horden, vrouwen, finale

17.10 uur: Kogelslingeren, mannen, finale

17.15 uur: 3.000 meter, steeplechase vrouwen, finale

17.25 uur: Hink-stap-springen, vrouwen, finale

17.30 uur: Kogelstoten, mannen, finale

17.35 uur: 4x100 meter, vrouwen, finale (Dafne Schippers, Jamile Samuel, Naomi Sedney, Madiea Ghafoor, Marije van Hunenstijn)

17.45 uur: 1500 meter, vrouwen, finale (Sifan Hassan)

17.55 uur: 4x100 meter, mannen, finale (Churandy Martina, Patrick van Luijk, Giovanni Codrington, Dimitri Juliet)

18.10 uur: 5.000 meter, mannen, finale (Dennis Licht)

18.30 uur: 800 meter, mannen, finale (Thijmen Kupers)

18.40 uur: 4x400 meter, vrouwen, finale (Lisanne de Witte, Nicky van Leuveren, Bianca Baak, Eva Hogenkamp, Laura de Witte)

18.50 uur: 4x400 meter, mannen, finale (Liemarvin Bonevacia, Bjorn Blauwhof, Terrence Agard, Jurgen Wielart, Maarten Stuivenberg)

Ronaldo vs Griezmann

Als kers op de taart begint om 21.00 uur de EK-finale in Frankrijk: Portugal - Frankrijk. Portugal stond dit EK slechts één keer voor na 90 minuten voetbal. Toch kan het zomaar zijn dat Cristiano Ronaldo straks met de beker staat te shinen. Waarschijnlijk als aanvoerder van de slechtste Europees kampioen uit het moderne voetbal. Portugal hoopt namelijk op sportieve revanche na de nederlaag (0-1) tegen Griekenland tijdens de EK finale in 2004 in Lissabon. Het is pas de tweede keer dat de Portugezen in een EK-finale staan. Daarom is Frankrijk volgens Ronaldo favoriet voor de titel. De aanvoerder legt de druk bij Frankrijk. Al wil de Franse bondscoach, Didier Deschamps, daar niets van weten! De statistieken vallen in elk geval zwaar in Frans voordeel uit.

[poll id="190"]