Triatleet Van Egmond (21) bekroont superseizoen met wereldtitel bij junioren

Martijn Baars • 10:16, 16-09-2016 / Laatste Update: 03:36, 05-01-2024

Triatleet Jorik van Egdom heeft in het Mexicaanse Cozumel de wereldtitel veroverd op de olympische afstand bij de beloften. De 21-jarige Veenendaler won de wedstrijd in een tijd van 1.52.39. Hij had aan de finish 21 seconden voorsprong op de Braziliaan Manoel Messias, de winnaar van het zilver. Brons ging naar de Hongaar Bence Bicsak.

Het is de kroon op een superseizoen voor Van Egdom, die dit jaar ook al de Europese titel veroverde bij de elite op de duatlon. Op diezelfde discipline werd hij ook wereldkampioen bij de atleten onder 23 jaar.

De wedstrijd begon anderhalf uur later dan gepland. De organisatie besloot vanwege de extreme hitte in Mexico de start uit te stellen. Dit om de triatleten in iets mildere omstandigheden te laten sporten.