Wie wordt de Sportnieuws.nl Sportvrouw van het jaar? (poll)

15 december 2016

Beeldbewerking Sportnieuws.nl

2016 is op sportgebied een fantastisch jaar. Een heerlijke medailleoogst op de Olympische Spelen, koninginnen op of in het water, een absolute sensatie op de turnbalk en in het wielrennen zijn 'we' ook de beste. Sportnieuws.nl nomineert z'n eigen Sportvrouwen van het Jaar, want we zijn het niet helemaal eens met de keuze van het NOC*NSF.


Wie verdient de titel volgens jou? Laat je stem achter in de poll of in een reactie!

Elis Ligtlee
Eén van de verrassingen op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro is de gouden medaille voor Elis Ligtlee bij het baanwielrennen. Op de keirin is de 22-jarige Ligtlee de allerbeste. En dat is knap, want ze moet in Rio afrekenen met grote rensters als Anna Mears en Rebecca James. De Britse wordt tweede met een minieme achterstand van 0,033 seconde op Ligtlee. Die superspannende finish eindigt voor de in Deventer geboren Ligtlee in goud!
Dafne Schippers
Na haar fantastische gouden medaille op het WK van 2015, moet 2016 de olympische bekroning zijn op de doorbraak van Dafne Schippers als topsprintster. Haar voorprogramma bestaat uit het Europees Kampioenschap, waar ze in Amsterdam glansrijk wint. De vorm is er, maar in Rio de Janeiro komt ze haar Jamaicaanse concurrente Elaine Thompson tegen. Op de 100 meter valt ze buiten het podium. Op de spannende 200 meter moet ze genoegen nemen met zilver. Toch krijgt ze half Nederland midden in de nacht voor de tv om haar race te zien lopen. Een fantastische sportvrouw!
Anna van der Breggen
Liefst 2 keer mag Anna van der Breggen in Rio de Janeiro op het podium staan. In de olympische tijdrit pakt ze brons en in de wegwedstrijd wordt ze knap 1e. Die race wordt helaas overschaduwd door de nare valpartij van Annemiek van Vleuten, maar dat maakt de prestatie niet minder opzienbarend. Ook haar bronzen tijdrit is een verrassing.
Sanne Wevers
De knapste prestatie op de hele Olympische Spelen voor Nederland, komt op naam van de turnploeg. De vrouwen halen dit jaar voor het eerst in de geschiedenis de teamfinale en nemen daar dankzij Sanne Wevers ook nog eens de 7e plaats in. Sanne schittert daarna nog een keer. Op de balk turnt ze de oefening van haar leven en zorgt zo voor het eerste olympische turngoud voor ons land. Heel Nederland sloot haar in het hart.
Marit Bouwmeester
'Wij Nederlanders' zijn de koning van het water (en het ijs). Dorian van Rijsselberghe is de golden boy bij het windsurfen, de zwemmers Weertman en Van Rouwendaal bij het 10 kilometer openwaterzwemmen en Marit Bouwmeester bij het zeilen. Ze verbetert met overtuiging haar olympische zilveren medaille van 2012 in Londen en pakt zo alweer haar 2e gouden medaille! De wereldbekerfinale weet ze aan het eind van het jaar ook nog eens te winnen. De koningin van het water!
Kiki Bertens
Oké, Kiki Bertens won geen grote toernooien, maar zet het Nederlandse tennis wel weer eens in het zonnetje. Op Roland Garros is ze dicht bij een plekje in de finale. Een halve finale op 1 van de 4 Grand Slams, hoe lang was dat al wel niet geleden voor Nederland? Een licht geblesseerde Serena Williams houdt haar uit de finale, maar Bertens laat ons land weer genieten van succes én mooi tennis. De 25-jarige Wateringse staat inmiddels op plek 22 op de wereldranglijst!
Sharon van Rouwendaal
Twee olympisch kampioenen bij het openwaterzwemmen, een ongekende prestatie voor Nederland in Rio de Janeiro. Een dag voordat Ferry Weertman goud pakt, doet Sharon van Rouwendaal het bij de vrouwen ook even voor hoe het moet. Op imponerende wijze zwemt zij naar de finish en tikt als eerste aan. De voorsprong op haar tegenstanders is meer dan 16 seconden! Een ongelofelijk knappe medaille!

Wie wordt de Sportnieuws.nl Sportvrouw van het Jaar?

  • Sanne Wevers (57%, 105 stemmen)
  • Anna van der Breggen (16%, 29 stemmen)
  • Dafne Schippers (10%, 19 stemmen)
  • Kiki Bertens (8%, 15 stemmen)
  • Elis Ligtlee (3%, 6 stemmen)
  • Sharon van Rouwendaal (3%, 6 stemmen)
  • Marit Bouwmeester (2%, 4 stemmen)

Aantal stemmen: 184

Laden ... Laden ...