Sylvana IJsselmuiden uitgeroepen tot mooiste vrouw van Nederland
i

FHM/Nanda Hagenaars

Sylvana IJsselmuiden uitgeroepen tot mooiste vrouw van Nederland

Martijn Baars • 22:01, 27-05-2020 / Laatste Update: 21:15, 04-01-2024

Sylvana IJsselmuiden is woensdagavond door mannenblad FHM gekroond tot mooiste vrouw van Nederland. De online presentatrice is vooral bekend door haar rol bij DumpertReeten, maar ze is ook een specialiste op het gebied van autoracen.

Zo presenteert ze haar eigen Formule 1-show online en heeft ze een relatie met professioneel autocoureur Steijn Schothorst. "Ik vind het een ongekende eer, want het is een fantastische titel. Ik ben ontzettend trots en dankbaar. Ik heb er best over nagedacht: waarom ik? Ik heb daar wel antwoord op gevonden. De mentaliteit van altijd met beide voetjes op de grond blijven staan en jezelf nergens te goed voor voelen, heeft er denk ik voor gezorgd dat ik nummer 1 ben", zegt IJsselmuiden in een reactie aan FHM.

Sekssymbool

Met het winnen van de verkiezing komt ze in een rijtje met onder anderen Katja Schuurman en Yolanthe Cabau. "Ik kijk natuurlijk niet naar mezelf als sekssymbool, maar ik vind het alleen maar hartstikke mooi dat ik met hen vergeleken wordt. Ik hoop dat ik op dezelfde manier oud mag worden als deze gigantische vrouwen."

Mooiste sportvrouw

Schaatsster Joy Beune werd uitgeroepen tot mooiste sportvrouw van Nederland. Zij neemt het stokje over van Jutta Leerdam, die vorig jaar won.