Houston Rockets pakt voorsprong in Conference Final na thuiszege op Warriors

25 mei 2018

AFP

Houston Rockets is heel dichtbij de eerste NBA Finals sinds 1995. De ploeg van trainer Mike D'Antoni won afgelopen nacht het 5de duel in de best-of-seven serie van Golden State Warriors: 98-94. Het staat nu 3-2 in het voordeel van de Rockets.


Golden State leek eindelijk grip te hebben op James Harden, die maar 23.8 procent van z'n schoten raak schoot. Toch wist het niet te winnen, want Eric Gordon en Chris Paul stonden de sterspeler bij.

George na rust on fire
Met name de point-guard schoot na de thee met scherp, hij noteerde daarin 18 van z'n 20 punten. Gordon was vanaf de bank topschutter met 34. Dat was waar het ontbrak bij Golden State, daar waren de reserves goed voor 'maar' 4 punten. De basis scoorde de overige 90 punten: Kevin Durant (29), Klay Thompson (23), Stephen Curry (22), Draymond Green (12) en Kevon Looney (4).

In de Oracle Arena kan Houston Rockets aanstaande zaterdag het karwei afmaken. Lukt dat niet, dan wacht er nog een 7de wedstrijd in eigen huis om Golden State te onttronen als NBA kampioen.