Voormalig NBA'er Geert Hammink coach van nieuw basketbalteam Dutch Windmills
i

Hammink als speler in 2002, ANP

Voormalig NBA'er Geert Hammink coach van nieuw basketbalteam Dutch Windmills

admin • 12:52, 06-07-2018 / Laatste Update: 20:38, 04-01-2024

De net opgerichte profclub Dutch Windmills uit Dordrecht heeft Geert Hammink gestrikt als coach. De basketbalclub is nieuw in de Dutch Basketball League en wil met de Nederlandse coach gelijk hoge ogen gooien.

In de VS speelde Hammink bij Orlando Magic en Golden State Warriors. Voorzitter van Dutch Windmills Ton Sels denkt dat Hammink vooral een bak aan ervaring meebrengt, zowel vanuit de VS als vanuit zijn

basketballoopbaan in Italië, Griekenland en Duitsland.

Voor het Nederlandse team speelde Hammink 35 interlands met een gemiddelde aantal punten van 16,4.

Spelers scouten

Ton Sels denkt dat met de benoeming van Hammink als hoofdcoach de aantrekkingskracht van Dutch Windmills op talentvolle spelers groot is. “We merkten al dat de aankondiging van onze deelname aan de DBL veel losmaakte in basketballend Nederland en we veel aanbiedingen kregen van spelers zelf. Met Geert Hammink als hoofdcoach zal dat alleen maar toenemen."

De club uit Dordrecht hoopt volgende week de eerste speler te presenteren. De Dutch Windmills gaan spelen in het sportcomplex van Optisport, met ruimte voor 1.000 toeschouwers. Komend seizoen doen er 10 clubs mee aan de 'eredivisie' voor basketbal.