Reggie Johnson volgende center SPM Shoeters

10 oktober 2014

Reggie Johnson volgende center SPM Shoeters

DEN BOSCH - Driemaal is scheepsrecht. SPM Shoeters hoopt dat het gezegde nu weer waarheid wordt. De eerste twee Amerikaanse centers die werden gehaald, werden net zo snel weer weggestuurd: Ben Aird en Chris Lee. Hun vervanger is Reggie Johnson, door de Bossche basketbalclub betiteld als 'een buitenkansje'.

Johnson is 24 jaar en 2.08 meter lang. Zijn sterke punt is de aanvallende rebound. Hij speelde afgelopen seizoen in de opleidingsdivisie van de NBA voor de Delaware 87'ers. Daarvoor kwam hij uit voor het college van het hoog aangeschreven Miami. 'Big Reg' wilde zijn loopbaan graag voortzetten in Europa. Het feit dat SPM Europees basketbal speelt en de professionele organisatie hebben voor hem de doorslag gegeven, zo staat er in het persbericht van de club.

Coach Sam Jones is opgetogen over de komst van Johnson. "Hij heeft de hele voorbereiding gemist dus het gaat even tijd kosten, maar zijn kwaliteiten vergoeden heel veel." Bij de 'Hurricanes' was Johnson in zijn laatste jaar gemiddeld goed voor 21 minuten, 7 punten en 7 rebounds. Miami werd dat jaar kampioen van haar divisie voor het vermaarde North Carolina en Duke. De ploeg kwam tot de sweet sixteen van het NCAA toernooi.