Franse ouders naar de rechter omdat zij hun zoon 'Griezmann Mbappé' willen noemen
i

Proshots

Franse ouders naar de rechter omdat zij hun zoon 'Griezmann Mbappé' willen noemen

Trevor Wagener • 11:07, 30-11-2018 / Laatste Update: 01:21, 05-01-2024

De Franse autoriteiten willen niet dat een voetbalgek koppel hun kind de naam 'Griezmann Mbappé' geeft. Het jochie mag niet vernoemd worden naar de wereldkampioenen, vinden de Fransen. Het zou later te veel problemen opleveren, menen zij.

De ouders daarentegen houden voet bij stuk. Zij willen koste wat het kost dat hun bengel vernoemd wordt naar de 2 wereldsterren. De autoriteiten zochten op hun beurt naar een manier om de naam te verbieden. Dat lukte niet waardoor een rechtszaak onvermijdelijk is.

Henry Zidane?

Als ook blijkt dat de Franse aanklager van mening is dat de naam niet gepast is, omdat het dus te veel gedoe - op school, of bij de voetbal - op zou leveren, moet het kind een andere naam krijgen. Het is nog niet bekend of de ouders een plan.. naam B hadden voor het ventje, dat ter wereld kwam in het plaatsje Brive.

Kind zonder Naam

Zulke gevallen komen vaker voor, ook in Frankrijk. Een moeder mocht haar zoon niet de naam 'Jihad' geven. Ook al bedoelde zij het misschien goed: de autoriteiten wilden ook in dit geval niet dat de naam in het paspoort kwam. En zo geschiedde.