Raceauto ramt met rotvaart tegen koeien aan: 'We zagen overal ingewanden' (video)

admin • 10:19, 10-02-2018 / Laatste Update: 20:40, 08-01-2024

Tijdens een race-event in de Amerikaanse staat Arizona liep het voor Christian Sourapas even helemaal fout. Niet vanwege autopech of een stuurfout, maar omdat er plots 2 koeien de baan overstaken. De Amerikaan en zijn copiloot kwamen er zonder kleerscheuren vanaf, maar de runderen daarentegen hadden geen schijn van kans.

De coureur was totaal verrast op het moment dat 2 koeien onverwacht het parcours opdoken. Met een snelheid van 180 km/u had hij geen andere keuze dan de 2 onfortuinlijke slachtoffers te raken. De impact was enorm, waarna de auto verschillende keren over de kop ging en volledig tot stilstand kwam. Sourapas en zijn navigator kwamen als bij een wonder zonder schade uit het voertuig, voor de onschuldige beesten was er minder goed nieuws.

Bloed en ingewanden

“Voordat ik zelfs nog maar kon reageren, botsten we op de dieren en trok onze wagen volledig naar links”, vertelde Sourapas - volledig in shock - na het incident. "Het enige wat ik kon denken was: ‘wanneer gaan we eindelijk stoppen met tuimelen?’ Het leek wel eeuwig te duren. Ondertussen zagen we overal bloed en ingewanden van de koeien. Ik bad tot God, want ik was helemaal nog niet klaar om te sterven. Ik kan deze enge ervaring amper beschrijven.”