Sportschool bedenkt slim trucje om toch open te gaan
i

ANP, foto ter illustratie

Sportschool bedenkt slim trucje om toch open te gaan

Martijn Baars • 14:29, 12-05-2020 / Laatste Update: 03:47, 06-01-2024

In het Gelderse Elst is een sportschoolhouder erg creatief geweest sinds het kabinet aankondigde dat sportscholen tot 1 september dicht moeten blijven. Fitness en Gezondheidscentrum Elst heeft een aantal apparaten op het dak gezet en daar mag wél gesport worden, schrijft De Gelderlander.

Eigenaars Zari en Rafi Daoud: "We willen onze leden de mogelijkheid bieden weer op kleine schaal te sporten, maar tegelijkertijd hopen wij zo te voorkomen dat ze hun lidmaatschap opzeggen. Ook al hebben we tijdelijk de prijs gehalveerd. Want premier Rutte steekt iedere sportschoolhouder een mes in de rug door de scholen dicht te houden tot 1 september."

Boksen op de parkeerplaats

Overdag kunnen de leden van het Fitness en Gezondheidscentrum met gewichten aan de slag en in de avonduren staat onder meer bokstraining op het programma. "Wij hebben de zware bokszakken van boven naar beneden gezeuld en op het parkeerterrein kunnen onze leden losgaan", zegt Zari Daud. Die leden zijn met met maximaal 10 tegelijk en op 1,5 meter afstand van elkaar. Normaal gesproken zijn er 100 tot 120 leden op een dag actief.