Wiese: van professionele doelman naar professionele worstelaar

Wiese: van professionele doelman naar professionele worstelaar

admin • 22:30, 07-06-2016 / Laatste Update: 16:16, 07-01-2024

Het blijft een van de opmerkelijkste carrièremoves van het betaald voetbal: Tim Wiese die in 2014 zijn keepershandschoenen inruilde voor olie en fitnessapparatuur. De voormalig doelman van onder meer het Duitse elftal en Werder Bremen ging bodybuilden. Vanaf vandaag mag hij zich professioneel worstelaar noemen.

'Eindelijk gaat het gebeuren', meldt een enthousiaste Wiese op Twitter, doelend op zijn stap naar de professionele worstelorganisatie WWE (World Wrestling Entertainment).

Performance Center

De 34-jarige Duitser is uitgenodigd om te gaan trainen in het Performance Center van de organisatie in de Verenigde Staten. ,,Ik heb hier hard voor getraind en ben enorm blij met deze kans'', zegt Wiese op de pagina van WWE. ,,Ik ga er alles voor inzetten om in november in de ring te kunnen stappen. Ik wil die wedstrijd!''

Doelman

Wiese speelde als professioneel voetballer voor Kaiserslautern, Werder Bremen en Hoffenheim. De geblokte doelman kwam zes keer uit voor het Duitse nationale elftal.

[poules_game teasertext="EK Pool - Wat denk jij?" team="germany" statisticstext="De rest van Nederland voorspelt" calltoaction="Doe nu mee met de EK Pool" url="https://www.win.nl/nl/poules/voetbalreizen-com/ek-2016/landing" pool="voetbalreizen-com/ek-2016" ]