Harrington maakt gehakt van Van Barneveld: ‘Niets wijst erop dat hij zijn vorm terugvindt’

8 april 2019

Lawrence Lustig/PDC

Raymond van Barneveld had allang moeten stoppen. Dat is de ongezouten mening van Sky Sports-analist Rod Harrington. Volgens de voormalig nummer 1 van de wereld had Barney samen met z'n rivaal Phil Taylor het demonstratiecircuit op moeten gaan.


"Mijn persoonlijke mening is dat hij bij zijn beslissing moest blijven", sprak Harrington over het feit dat Barney onlangs besloot nu al te stoppen. Die woorden draaide hij toch maar snel weer terug. Dat had van de Sky Sports-analist niet gehoeven. "Niets in zijn spel wijst erop dat hij zijn vorm terugvindt."

Met Taylor mee
Harrington vergelijkt de situatie van Van Barneveld met die van Daryl Gurney, die langzaamaan uit een mindere periode kruipt. "Er is geen gretigheid en vastberadenheid, die je wel nodig hebt op een groot podium", aldus de analist, die baalt van de nederlagen die RvB iedere keer lijdt.

"Ik zou het jammer vinden als Barney het seizoen uitspeelt en telkens tegen ruime nederlagen aan loopt. Dat ziet ziet er niet goed uit", stelde Harrington. "Ik denk dat hij samen met Taylor het demonstratiecircuit op had moeten gaan. Dan had hij nog steeds veel geld kunnen verdienen en mensen kunnen vermaken. Maar ik ben bang dat hij zichzelf gaat tegenkomen."