Barney heeft nog een ieniemini-kans om de Champions League te halen
i

Steve Welsh/PDC

Barney heeft nog een ieniemini-kans om de Champions League te halen

Bart van der Wijst • 18:40, 28-06-2018 / Laatste Update: 18:17, 07-01-2024

Raymond van Barneveld mist mogelijk voor de 2de keer in 3 jaar tijd de Champions League of Darts. De top-8 mag eind september meedoen aan het prestigieuze toernooi. RvB staat momenteel 11de op de wereldranglijst. Toch maakt Van Barneveld nog kans om mee te doen aan de CLoD.

De Nederlander moet dan de finale halen van de World Matchplay, die eind juli wordt gehouden. Michael van Gerwen, Peter Wright, Rob Cross, Gary Anderson, Daryl Gurney en Mensur Suljovic zijn al zeker van deelname.

Hoe zit het precies?

Simon Whitlock en Michael Smith bezetten momenteel plek 7 en 8 op de wereldranglijst. Zij zouden dus kans maken op de Champions League of Darts. Van Barneveld staat momenteel 31.000 pond achter op Smith. Een halve finale bij de World Matchplay levert 30.000 pond op.

Flikt Barney dat en komen Whitlock en Smith niet bij de laatste 4, dan haalt de Nederlander het alsnog niet. De Nederlander móet de finale halen - dan verdient hij 55.000 pond - en hopen dat z'n concurrenten niet ver komen. Gebeurt dat, dan maakt Van Barneveld nog kans op een plek in de Champions League of Darts.