'Dartsbond BDO heeft nog flinke schulden bij Nederlands bedrijf'
i

ANP - WK BDO, toen het nog in Lakeside was

'Dartsbond BDO heeft nog flinke schulden bij Nederlands bedrijf'

admin • 08:59, 07-01-2020 / Laatste Update: 01:09, 05-01-2024

Dat het helemaal niet lekker gaat bij dartsbond BDO, is nu zo'n beetje wel bekend. Naar het WK kijkt geen hond, de entreetickets zijn reteduur en het prijzengeld werd gehalveerd. Er is dus flinke geldnood bij de dartsbond. Daar weet een Nederlands bedrijf alles van.

1:1 producties is een Nederlands bedrijf dat evenementen in beeld brengt, zodat het op tv komt. Voor de BDO legden zij dit jaar de World Masters vast, maar ze wachten nog altijd op hun geld. Dat vond de site Dartfreakz.nl uit.

Duur geintje

Het productiebedrijf moest flink investeren om het BDO-toernooi vast te kunnen leggen. Veel apparatuur moest vanuit Nederland mee naar Engeland. Maar daar heeft het bedrijf nog geen stuiver van teruggezien. Het zou gaan om tienduizenden euro's.

1:1 producties probeert al een tijd in contact te komen met Des Jacklin, voorzitter van de BDO. Maar geen reactie. "We weten dat budgetten niet ruim zijn in het ‘BDO circuit", zegt Erwin Beenhakker, eigenaar van 1:1 producties tegen Dartfreakz.

"We zijn dan ook zeer coulant en proberen in alle opzichten mee te denken met de organisaties om binnen de financiële beperkingen toch zoveel mogelijk te bieden. Het doet dan extra zeer als je vervolgens zo behandeld wordt, er wordt gewoon niet gereageerd."

"Het gaat hier om een zeer aanzienlijk bedrag en ik ben op dit moment afhankelijk van het geduld van de leveranciers en een grote groep freelancers die voor de World Masters zijn ingehuurd."