Gary Anderson dreigt het darten in de steek te laten: 'Als het zo moet, dan hoeft het van mij niet meer'
i

BSR Agency

Gary Anderson dreigt het darten in de steek te laten: 'Als het zo moet, dan hoeft het van mij niet meer'

Martijn Baars • 13:53, 29-12-2020 / Laatste Update: 20:15, 04-01-2024

Gary Anderson stormde maandagavond briesend van het podium na zijn gewonnen partij tegen Mensur Suljovic op het WK darts. De Schot kwam terug van een 3-2 achterstand in sets en won de laatste 6 legs op een rij om zich alsnog te mogen melden bij de laatste 16 van het WK. Maar de irritatie en frustratie spatten van hem af tijdens en na de wedstrijd.

Zijn Oostenrijkse tegenstander deed er namelijk alles aan om Anderson uit zijn spel te halen. Hij speelde zeker in de eerste 2 sets ontzettend traag en daar stoorde The Flying Scotsman zich enorm aan. "Ik wil gewoon darten. Pijlen gooien en klaar", zei hij tegen Sky Sports. "Ik denk dat 99 procent van de mensen die onze wedstrijd kijken, hebben weggezapt. Dat zou ik ook doen. Dit was een absolute joke of a game."

Bullshit

Als mensen aan hem vragen waarom hij het darten niet meer leuk vindt, wijst hij naar dit soort wedstrijden. "Als dit het darten van tegenwoordig is, dan ben ik weg. Dan hoeft het van mij niet meer. Als het zo gespeeld moet worden: veel plezier. Dan ga ik liever golfen of zoiets. Ik heb hier geen zin meer in. Ik wil gewoon darten en als je dan op je broek krijgt, dan fair play. Dan schud je de hand van je tegenstander en ga je van het podium af. Maar wat hier gebeurde was een hoop bullshit."