Gian van Veen rekent opnieuw af met Raymond van Barneveld op Euro Tour
Gian van Veen in München. © PDC Darts

Gian van Veen rekent opnieuw af met Raymond van Barneveld op Euro Tour

21:53, 12-04-2024 / Laatste Update: 00:06, 13-04-2024

Raymond van Barneveld kan zijn koffers pakken in Riesa. De vijfvoudig wereldkampioen werd op het International Darts Open opnieuw gekoppeld aan Gian van Veen en opnieuw verloor hij. Barney was vooral slordig op de dubbels en daar profiteerde Van Veen van, hij won met 6-3.

Twee weken geleden in München stonden Van Veen en Van Barneveld voor het eerst tegenover elkaar. De jonge Nederlander won die eerste ontmoeting na een thriller. Spannend werd het vrijdagavond niet en dat had Barney vooral aan zichzelf te wijten. Hij kreeg alleen in de eerste leg geen pijl om een dubbel en had uiteindelijk een finishpercentage van slechts 18,8 procent.

Van Veen wist wel raad met de missers van zijn tegenstander en toen hij zelf beter begon te scoren, had hij de wedstrijd eigenlijk snel binnen. Zaterdag neemt Van Veen het op tegen Premier League-speler Rob Cross.

Reactie Van Veen

"Het is ongelofelijk dat ik eerst tegen hem speel in München en de volgende Euro Tour weer", zei Van Veen over zijn tweede confrontatie met Van Barneveld tijd. "Zoals ik twee weken geleden al zei: het is een enorme eer om met hem het podium te delen en hem te verslaan. Ik denk dat we beiden niet goed gooiden, maar ik ben blij met de overwinning."

Van Veen zag ook dat Barney het verprutste op de dubbels. "Bedankt", zei hij cynisch. "Hij had meer legs moeten winnen en liet me ontspannen, het had beide kanten op kunnen gaan", aldus Van Veen, die in de volgende ronde Rob Cross treft. "Hij is een geweldige speler, maar ik weet wat ik moet doen om hem te verslaan. En hopelijk doe ik dat morgen (zaterdag, red.)."