Lewis in de bres voor ouwe rot Taylor: 'Het is onzin dat hij slecht is'
i

Proshots

Lewis in de bres voor ouwe rot Taylor: 'Het is onzin dat hij slecht is'

Martijn Baars • 15:53, 16-12-2015

Adrian Lewis en Phil Taylor behoren tot de favorieten voor de WK-titel. Samen met Michael van Gerwen en Gary Anderson staan de beide Engelse darters hoog in de noteringen van de bookies. En dat ondanks dat volgers en critici de 55-jarige Taylor al min of meer hebben afgeschreven.

Taylor, die al 16 keer het WK won, kon in heel 2015 geen potten breken. De Engelsman is inmiddels al zijn titels kwijt en wordt in de grote toernooien steeds eerder uitgeschakeld. Er zijn twijfels of Taylor het niveau nog wel aan kan. Lewis vindt die kritiek onzin. ,,Iedereen zegt dat Phil uitgespeeld is en meer van dat soort onzin", laat hij weten aan de BBC. ,,Wat er echt aan de hand is, is dat veel darters Phils level halen. Hij was de eerste die gemiddelden gooide van 105, 106."

Hoge gemiddelden

Lange tijd waren dat gemiddelden die onhaalbaar waren voor de meeste darters. Lewis: ,,Nu is dat wel anders. Veel mensen evenaren die prestatie elke wedstrijd weer. Daar zal Phil het mee eens zijn. Het is niet zo dat hij minder gooit. Oké, hij mist wat meer dubbels, maar dat komt ook omdat hij nu veel meer onder druk wordt gezet dan vroeger."

Ook Gary Anderson is een favoriet voor de wereldtitel. Hij gaf in hetzelfde interview aan nu al een gelukkig man te zijn met de wereldtitel die hij begin dit jaar won.