Martijn Kleermaker uitgeschakeld op BDO WK darts door geweldige Paul Hogan
i

BSR/Bas van den Berk

Martijn Kleermaker uitgeschakeld op BDO WK darts door geweldige Paul Hogan

admin • 01:10, 10-01-2020 / Laatste Update: 12:26, 05-01-2024

Martijn Kleermaker heeft niet de kwartfinale van het BDO WK darts bereikt. In de 3e ronde verloor hij van Paul Hogan. 'Crocodile Dundee' was met 4-1 te sterk.

Hogan liep prima te gooien en dat zorgde ervoor dat hij al snel met 2-0 voorkwam in sets. Zijn gemiddelde bleef vanaf het begin boven de 100 en lange tijd tikte hij zelfs de 106 aan. Kleermaker liep zelf niet slecht te gooien (hij gooide zelfs een big fish uit), maar Hogan (56 jaar) haalde een hoger niveau en was ook nog eens beter met zijn dubbels. Vooral D18 liep als een trein.

Korte opleving

Daarna pakte Martijn knap zijn 1e set van de wedstrijd. Het was stuivertje wisselen, maar in de beslissende leg gooide hij goed uit, waarna hij zijn achterstand halveerde: 2-1. De comeback werd alleen niet voltooid. Kleermaker stond in de 4e set met 2-0 voor in legs, maar die gaf hij volledig uit handen. Het zorgde ervoor dat Paul Hogan met 3-1 voorstond.

Daarna trok Hogan de partij definitief naar zich toe. Hij bleef constant dat hoge niveau vasthouden, bleef zuiver op zijn dubbels en wist de boel via een finish van

Olde Kalter

Eerder vanavond werd ook Dennie Olde Kalter uitgeschakeld in de 3e ronde. Hij voorkwam op het nippertje een whitewash, maar verloor wel de partij.