Nog 2 maanden tot het WK Darts: voorlopig 12 Nederlanders geplaatst, Justin Pipe niet
i

Chris Dean/PDC

Nog 2 maanden tot het WK Darts: voorlopig 12 Nederlanders geplaatst, Justin Pipe niet

Martijn Baars • 20:47, 23-10-2018 / Laatste Update: 20:08, 05-01-2024

Het WK Darts begint op 13 december weer, dus de 96 deelnemers worden zo langzamerhand bekend. We werpen een blik op alle gekwalificeerde darters en zien: er zijn voorlopig 12 Nederlanders geplaatst voor het grootste toernooi van het jaar.

In Ally Pally zijn Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld de 2 beste landgenoten. Zij staan 1e en 15e op de Order of Merit en zijn 100 procent zeker van deelname aan het WK. Dat lijkt ook het geval voor Jelle Klaasen (23e), Benito van de Pas (29e) en Jermaine Wattimena (30e). Yordi Meeuwisse is als winnaar van de West Europe Qualifier 100 procent zeker van deelname.

Pro Tour

Via andere ranglijsten, bijvoorbeeld de Pro Tour Order of Merit, komen de meeste Nederlanders erbij op het WK. Dat zijn: Danny Noppert, Jeffrey de Zwaan, Jan Dekker, Ron Meulenkamp, Vincent van der Voort en Jeffrey de Graaf. Zij zijn allemaal nog niet 100 procent zeker, omdat er nog wat toernooien gespeeld gaan worden die bepalend zijn voor de te verdelen WK-plekken.

Missende namen

Er vallen een aantal bekende namen buiten de kwalificatieplekken op dit moment. Vooral de naam van Justin Pipe springt er uit. De langzaam gooiende Engelsman dreigt het WK te moeten gaan missen als hij niet heel snel wat potjes gaat winnen. Ook Andrew Gilding, Terry Jenkins en Mark Webster vallen nu nog buiten de boot.

Een overzicht van de stand van zaken, lees je hier.