Taylor deelt nog een tik uit aan Gurney: 'Jij respectloos eikeltje, word eens volwassen!'
i

PDC/Lawrence Lustig

Taylor deelt nog een tik uit aan Gurney: 'Jij respectloos eikeltje, word eens volwassen!'

admin • 12:28, 19-11-2017 / Laatste Update: 23:07, 12-12-2023

Dat Phil Taylor en Daryl Gurney geen dikke vrienden zijn, is geen geheim meer. Zaterdag vernederde The Power Gurney tot op het bot, door hem met 16-4 uit de Grand Slam of Darts te knikkeren. Al voor de wedstrijd probeerde Taylor hem psychologisch een tik te geven, maar ook na de wedstrijd ging Taylor nog effe lekker door.

Gurney is volgens Taylor 'een respectloos eikeltje'. ,,Het eerste wat hij deed was voor zichzelf een glas water inschenken en niet voor mij. Ik dacht 'jij respectloos eikeltje!' Daar pak ik je nog wel voor", zei The Power na afloop voor de camera van RTL7. Taylor was vastberaden om de Noord-Ier eens een lesje te leren. ,,Hij is jonger dan ik, frisser dan ik en op dit moment gooit hij zelfs beter dan ik. Maar ik dacht wel ik ga je op je donder geven!"

World Grand Prix

Maar waar komt die woede van Taylor nu toch vandaan? Op de World Grand Prix of Darts - het 1ste grote televisietoernooi dat SuperChin op zijn naam schreef - gedroeg Gurney zich allesbehalve netjes naar zijn tegenstander Simon Whitlock. Daar wilde Taylor hem maar wat graag voor terugpakken. ,,Ik gooide een paar lekkere finishes, zette hem goed onder druk en zorgde dat het publiek nog wat harder voor mij ging juichen. Ik gaf hem een koekje van eigen deeg voor wat hij toen in Ierland heeft gedaan. Hij moet het maar eens leren."

Foto: PDC/Lawrence Lustig

Toekomst

Eerder deze week zei Taylor al dat Gurney absoluut niet de toekomst van het darten is. ,,Heeft hij een toekomst in het darten? Nee, ik denk het niet." The Power gooide een gemiddelde van 103 tijdens de wedstrijd en gaf Gurney daarmee geen schijn van kans. ,,Al gooide ik een gemiddelde van 66, ik heb hem verslagen. Laat hem maar naar huis gaan en in een hoekje huilen. Het boeit me eerlijk gezegd g een reet. Hij moet maar eens volwassen worden en nadenken over zijn gedrag."

'Laat mij zijn manager zijn!'

Toch was er ook nog ruimte voor wat lovende woorden van Taylor over zijn aartsrivaal, want hij vindt het wel een geweldige darter. ,,Als ik zijn manager zou kunnen zijn, en tot hem door zou kunnen dringen. Geloof me, dan wint hij elk toernooi dat er te winnen valt. Hij is een geweldige speler, maar zijn houding en gedrag is totaal verkeerd."

[poll id="692"]