The Asp stunt op UK Open! Aspinall smijt Ross Smith eruit en gooit in 1/2 finales tegen Price
i

Lawrence Lustig/PDC

The Asp stunt op UK Open! Aspinall smijt Ross Smith eruit en gooit in 1/2 finales tegen Price

admin • 18:44, 03-03-2019 / Laatste Update: 08:52, 15-01-2024

Nathan Aspinall staat sinds zijn halve finaleplaats op het WK in Ally Pally vól in de schijnwerpers. En terecht! Het jonkie gaat maar door met het gooien van topdarts en staat nu ook in de halve finale van de UK Open.

Op het programma stond de clash met Ross Smith, die na een paar rampjaren zijn oude vorm langzamerhand weer terug lijkt te hebben gevonden. The Asp schoot werkelijk uit de startblokken en had al een razendsnelle voorsprong op zijn landgenoot.

Nadat 'ie bijna 170 uitgooide (hij miste maar nét de bull), kwam Smith weer wat terug in de wedstrijd. Aspinall had de kans om 8-2 te maken, maar in plaats daarvan werd het 7-3 voor de 30-jarige Smith. Na de vliegensvlugge aftrap die Aspinall aan het duel had gegeven, kon Smith blijven hopen op een mooie comeback.

Perfecte finish!

Toch kwam die 170-finish er wel voor Aspinall, wat hem een 9-5 voorsprong opleverde. Daar wist Smith niet meer op een passende manier op te reageren en zo staat de 27-jarige Nathan Aspinall, na een 10-6 overwinning, in de halve finales.

BANG IN THE MIDDLE!! What a 170 Checkout that is from Aspinall!

Could not be more in the middle of the bullseye 🎯 pic.twitter.com/gr6Mc21EHF

— PDC Darts (@OfficialPDC) 3 maart 2019

Aspinall vs. Price, Cross vs. Smith

In die halve finales neemt het jonkie het op tegen Gerwyn Price, die eerder Simon Stevenson naar huis wierp. Rob Cross neemt het op tegen Michael Smith.

The Semi-Finals...

Gerwyn Price v Nathan Aspinall

Rob Cross v Michael Smith

— PDC Darts (@OfficialPDC) 3 maart 2019