Van Barneveld verder op WK via blunderende landgenoot
i

Proshots

Van Barneveld verder op WK via blunderende landgenoot

admin • 00:14, 21-12-2015

Raymond van Barneveld heeft als vierde Nederlander de tweede ronde van het WK darts gehaald. De vijfvoudig oud-wereldkampioen won met 3-0 van zijn veel jongere landgenoot Dirk van Duijvenbode.

Van Duijvenbode ging in de tweede set behoorlijk de mist is. Toen hij nog 180 over had, gooide hij per abuis ook 180. Na die blunder kwam de geboren Katwijker niet meer in de partij. ,,Eerste keer dat me zoiets overkomt. Ik geef het lekker weg zo'', aldus Van Duijvenbode.

Muziek

Ook mocht Van Duijvenbode niet met zijn favoriete hardcore muziek opkomen. Tot zijn verbazing hoorde hij bij zijn opkomst totaal iets anders en dat was niet met hem overlegd. ,,Nu kreeg ik iets te horen waar ik zelfs met mijn vriendin niet naar zou luisteren.''

Meerjarenplan

Van Duijvenbode zei na afloop dat hij bezig is met een meerjarenplan. ,,Ik wil over een aantal jaren bij de top-16 staan.''

Bunting

In de tweede ronde speelt Van Barneveld tegen Stephen Bunting die in de eerste ronde vanavond simpel met 3-0 won van de Duitser Jyhan Artut.

Vier Nederlanders

Eerder plaatsten Christian Kist, Michael van Gerwen en Vincent van der Voort zich al voor de tweede ronde. Jermaine Wattimena redde het eerder vandaag niet. De 27-jarige darter uit Westervoort verloor met 3-1 van de Oostenrijker Mensur Suljovic.