'Zelfs als ik niks meer zou winnen, ga ik als een gelukkig man mijn graf in'
i

Proshots

'Zelfs als ik niks meer zou winnen, ga ik als een gelukkig man mijn graf in'

Martijn Baars • 11:50, 16-12-2015

Michael van Gerwen moet volgens de BBC oppassen voor een handvol concurrenten in de strijd om de wereldtitel. Allereerst is daar natuurlijk de regerend wereldkampioen: Gary Anderson. De 44-jarige Schot won in januari van dit jaar de finale van het WK van Phil Taylor.

De Britse omroep BBC zette alle favorieten op een rijtje. ,,Het winnen van het WK is dé mijlpaal die ik wilde bereiken, vanaf het moment dat ik begon met darten", zegt Anderson. ,,Mijn naam staat op de trofee, dus zelfs als ik de rest van mijn leven niets meer win, ga ik als een gelukkig man mijn graf in."

'Blijf de saaie Gary'

Voor Anderson veranderde er niet veel in zijn leven, sinds hij wereldkampioen werd. ,,Ik heb weleens minder geslapen", grapt hij. ,,Ik ben nog steeds dezelfde saaie Gary. Het liefst wil ik naar huis na een weekend darts."

Van Gerwen favoriet

De BBC sprak ook met Van Gerwen, die de torenhoge favoriet is voor de wereldtitel. En dat is niet zo gek. De Brabander stond in elke finale van elk groot televisietoernooi sinds het WK, waar hij in de halve finale werd uitgeschakeld en verloor verder alleen de finale van de Premier League of Darts, toevalligerwijs van Anderson.

De 'kale sloopkogel', zoals zijn bijnaam luidt, onthulde in een interview met het Duitse blad Der Spiegel, dat hij een aparte wens heeft in de nabije toekomst.