Zelfs Martin Adams zegt dat de BDO de boel verkloot
i

BSR

Zelfs Martin Adams zegt dat de BDO de boel verkloot

admin • 15:01, 06-01-2020 / Laatste Update: 08:28, 07-01-2024

Het gaat knudde met de dartsbond BDO. Momenteel is het WK van die bond bezig. Misschien is dat wel het laatste BDO-WK ooit, zo ziek is de organisatie. Zelfs Marin Adams, die de bond door dik en dun steunde, is het nu zat. Wolfie erkent nu ook dat de BDO heel snel richting het afvoergootje drijft. Adams loopt helemaal leeg tegenover The Sun.

Laten we eerst 1 stap terug zetten. De BDO was er al voordat de concurrende bond PDC werd opgericht en organiseerde in 1978 's werelds eerste wereldkampioenschap. Mannen als Phil Taylor, Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen begonnen hun carrière bij de BDO. Maar de bond wilde liever de kroegcharme van het darts behouden en dat schepte kansen voor de PDC om alles veel strakker en gelikter aan te pakken. Inmiddels is de PDC sterker dan ooit en kwijnt de BDO weg.

Lakeside

Alle darters die er echt wat van kunnen spelen inmiddels voor de PDC. Behalve Adams, 3-voudig wereldkampioen bij de BDO. Hij bleef de bond trouw en weigerde tijdenlang mee te doen aan de Grand Slam of Darts, het enige toernooi met spelers uit zowel de PDC als BDO. Het steekt hem dat de BDO zijn WK niet meer in Lakeside organiseert. De bond koos voor de O2 in Londen. Hij vindt Lakeside veel sfeervoller, bovendien zijn de ticket- en bierprijzen voor de O2 te hoog.

Weg met Des

De ticketverkoop voor het WK viel zo tegen dat de BDO het prijzengeld moest halveren. Ook dat schiet bij Adams in het verkeerde keelgat. De bezem moet erdoor! "Sommige mensen moeten gewoon oprotten", zegt Wolfie. "Ze doen de BDO meer kwaad dan goed". Hij doelt natuurlijk op voorzitter Des Jacklin.

Darts legend Martin ‘Wolfie’ Adams, one of the most respected voices in the sport, reckons the BDO have priced out loyal fans by moving the world champs to London. And bungling BDO chiefs claim players’ prize money will only go up if they sell MORE ticketshttps://t.co/WVxexWVlwv

— Rob Maul (@Rob_Maul) January 5, 2020