‘Alonso wees stoeltje Gasly vorige maand af’

15 augustus 2019

ANP
Alonso Verstappen

Een interessant stuk in de Spaanse pers. Volgens Mundo Deportivo heeft het team van Red Bull Racing rond de Grand Prix van Engeland geprobeerd Fernando Alonso te strikken. De 2-voudig wereldkampioen zou resoluut nee hebben gezegd tegen het aanlokkelijke aanbod.


Alonso heeft al meerdere malen gezegd dat hij grotere uitdagingen zoekt dan de Formule 1, die volgens hem voorspelbaar is geworden. Zo won hij de 24 uur van Le Mans al 2 keer en reed hij de Indy 500 - op zoek naar de Triple Crown van de autosport. Alonso claimt overigens dat Red Bull hem eerder in 2007, 2009, 2011, 2013 en 2 keer in 2018 benaderde voor een stoeltje.

Aangezien Red Bull van Pierre Gasly af wilde, ging het vorige maand de opties bekijken. Daniil Kvyat heeft al veel kansen gehad en Alex Albon is nog wel erg onervaren. Dus kwam het Britse team bij Alonso uit, volgens de krant dan. Die wees het aanbod direct af. Daarna heeft Red Bull dan toch maar Albon aangesteld als teamgenoot van Max Verstappen.

Eigen talent
Als het verhaal waar is, is het vrij spectaculair. Red Bull gaat altijd uit van de eigen talentenstal, al zag het de laatste jaren wel Daniel Ricciardo en Carlos Sainz vertrekken en Brendon Hartley falen. Met Alonso en Verstappen was misschien wel het sterkste rijdersduo van de afgelopen jaren ontstaan.