Ferrari verzet zich tegen FIA’s porpoising-regels: ‘We gaan alles doen om dat te stoppen’

9 augustus 2022

Getty Images

De FIA heeft maandagavond regels aangekondigd om F1-teams te helpen om het stuiteren van de F1-auto's tegen te gaan. Dat stuiteren heet porpoising (een porpoise is een soort dolfijn). F1-team Ferrari vindt die regels totaal ruk.


Ferrari-baas Mattia Binotto vindt dat er geen veranderingen in het reglement nodig zijn. Hij redeneert: heb je erg veel last van porpoising, dan moet je maar een andere en betere auto bouwen. Zo staat Red Bull er ook in. Mercedes daarentegen heeft er wat meer last van en zal de wijzigingen dus toejuichen.

2023
Ook vindt hij dat de regels, die in 2023 ingaan, te laat komen. Ferrari is al flink op weg met het ontwerpen van de auto voor 2023. "Als het toch gebeurt, zullen we proberen uit te zoeken hoe we het kunnen stoppen", zegt Binotto tegen Motorsport.

"Ik heb geen idee of de reglementen in ons voordeel of in het voordeel van Red Bull zouden zijn en het kan me ook niet schelen. Als je op deze manier redeneert over elke afzonderlijke kwestie, dan gaat iedereen voor zichzelf lobbyen. Wat zeker niet goed is voor de sport op de lange termijn."