Jos Verstappen na F1-slot in Abu Dhabi: ‘Max is er nu wel even klaar mee’

20 november 2022

Pro Shots / Michael Potts

Voormalig Formule 1-coureur Jos Verstappen zag zondag in Abu Dhabi hoe zoon Max zijn 15e overwinning van het seizoen pakte. Papa was uiteraard trots, maar wist ook wel dat zoonlief - wereldkampioen of niet - er wel een beetje klaar mee is. "Voor Max was het vooral belangrijk om dat record van overwinningen nog te breken", aldus Jos bij Viaplay.


Het was immers een lang en intens seizoen. "Iedereen was aan het kijken voor plek 2 en 3", sprak Jos over de race. "Maar voor mij was Max natuurlijk het belangrijkste", vertelde hij. Daarmee doelde hij op de strijd tussen Charles Leclerc en Sergio Pérez, dat zich zoals wel vaker dit seizoen achter de wereldkampioen afspeelde.

"15 overwinningen ga je niet gauw meer meemaken en daar zullen we echt van genieten. Max heeft het fantastisch gedaan. Ook deze keer controleerde hij weer alles en heeft hij aan het einde zelfs nog wat over. Hij is sterk, dat krijg je ook als je een goede auto hebt."

Beest-bolide
En een goede auto had het team van Red Bull zo'n beetje vanaf het begin van het seizoen. "Er waren veel nieuwe reglementen en je weet na vorig jaar gewoon niet hoe je eruit gaat komen. Gedurende het jaar is de auto stilletjes verbeterd. Hij kwam steeds meer naar Max toe en dit was het resultaat", aldus de ervaringsdeskundige.

"Ik denk wel dat het volgend jaar weer wat dichter bij elkaar zit, dat is ook de bedoeling met deze regels. Ik hou natuurlijk ook van mooie gevechten op het circuit, dus een mooie strijd tot aan het einde zou mooi zijn."

Vakantie
Hij leeft natuurlijk altijd mee en is nauw betrokken bij de ontwikkelingen binnen Red Bull Racing. "Maar ik doe lang niet zoveel als Max. Hij is er wel een beetje klaar mee. Als je de titel binnen hebt is de druk er wel vanaf en dat maakt het ook minder spannend. Voor Max was het vooral belangrijk om dat record van overwinningen nog te breken."