F1-racer Pérez naar rechter om Force India te redden: 'Gaat om 400 banen van teamgenoten'
i

Proshots

F1-racer Pérez naar rechter om Force India te redden: 'Gaat om 400 banen van teamgenoten'

Trevor Wagener • 15:17, 29-07-2018 / Laatste Update: 13:49, 07-01-2024

Formule 1-racer Sergio Pérez stapte afgelopen week hoogstpersoonlijk naar de rechter om zijn in financiële problemen verkerende werkgever Force India van de afgrond te redden. Het F1-team heeft al enige tijd financiële problemen.

"Ik had puur de intentie om de banen van de 400 medewerkers te redden", schrijft Pérez in een brief die hij op Twitter plaatste. "We moesten snel handelen, maar gelukkig ging de rechter ermee akkoord om het team onder curatele te stellen", schrijft de Mexicaan. "Het team kan nu doorgaan totdat er een nieuwe eigenaar gevonden is."

Thank you everyone for your support, better days are coming! 🙏🙌 ••• Gracias a todos por su apoyo, vendrán días mejores!!! 🙏🙌 pic.twitter.com/A8466Umd2x

— Sergio Pérez (@SChecoPerez) July 28, 2018

Schuldfraude

Force India werd vrijdag door een rechter in Londen onder curatele gesteld, omdat het team zijn schulden niet kan betalen. Een bewindvoerder zoekt nu naar een nieuwe eigenaar voor het team. Volgens de 28-jarige Pérez had Force India zonder die beslissing van de rechter dit weekend niet kunnen starten bij de Grand Prix van Hongarije. "Woensdag stapte een van de andere schuldeisers naar de rechter. Die eiste dat het team direct zou stoppen met racen. Dat zou het einde van het team hebben betekend."

De coureur zou volgens persbureau Reuters nog 4 miljoen dollar moeten ontvangen van Force India. Ook Mercedes, de motorleverancier van de Force India-auto's, zou nog recht hebben op enkele miljoenen. Pérez hoopt dat de meeste ellende nu achter de rug is. "Het zijn een paar stressvolle maanden geweest, maar nu denk ik dat het team weer een mooie toekomst kan hebben."

Op (St)rolletjes

De financiële problemen voor Force India komen niet helemaal uit het niets vallen. Eigenaar Vijay Mallya wordt in India gezocht. Hij wordt onder meer verdacht van fraude. Kwaaie Indiase bankiers eisen miljoenen van de zakenman. Naar verluidt zijn meerdere partijen geïnteresseerd in de renstal.

1 naam die veel wordt genoemd, is die van miljardair Lawrence Stroll. Dat is de pa van de Canadese Williams-coureur Lance Stroll. Als het tot een deal komt, zou zijn zoon Lance meteen een plekje bij Force India krijgen.