Leven na de F1: met welke races kom jij de winter door?
i

ANP

Leven na de F1: met welke races kom jij de winter door?

admin • 12:17, 03-12-2019 / Laatste Update: 04:21, 08-01-2024

Na een lang Formule 1-seizoen met maar liefst 21 races zit het seizoen er eindelijk op. We hebben Max bijna 10 maanden lang naar de winst geschreeuwd en dus is het tijd om even tot rust te komen totdat de F1 in 2020 weer in Australië gaat racen. Maar wat kun je in de tussentijd kijken om dat beruchte zwarte racegat op te vullen? Sportnieuws geeft jou enkele suggesties!

Formule E

Hoewel voor sommigen het geluid van de motoren niet om aan te horen is, zijn er hier voldoende Nederlanders die je kunt aanmoedigen. Wat dacht je van de kersverse Formule 2-kampioen Nyck de Vries en onze andere landgenoot Robin Frijns.

Ook is het rijdersveld een feest der herkenning met alle coureurs die ooit in de Formule 1 uitkwamen. Bekendste voorbeelden zijn Felipe Massa, Stoffel Vandoorne, Sébastien Buemi en Jean-Éric Vergne.

Het Formule E-seizoen is as we speak al bezig. Zo ziet de rest van de kalender eruit:

18 januari: Santiago (Chili)

15 februari: Mexico Stad (Mexico)

29 februari: Marrakech (Marokko)

21 maart: Sanya (China)

4 april: Rome (Italië)

18 april: Parijs (Frankrijk)

3 mei: Seoul (Zuid-Korea)

6 juni: Jakarta (Indonesië)

21 juni: Berlijn (Duitsland)

11 juli: New York (Amerika)

25 én 26 juli: Londen (Engeland)

De Formule E is op Ziggo Sport te volgen.

Dakar rally

De ultieme strijd waarin mens en machine samenkomen. Van 5 tot en met 17 januari 2020 kun je genieten van motoren, rally-auto's, trucks en SSV's die als eerste proberen aan te komen in Saudi-Arabië. Een daar doen flink wat Nederlanders aan mee, maar liefst 49! Meest bekende namen: Tim en Tom Coronel natuurlijk.

De Dakar rally is dagelijks op RTL7 te volgen.

World Endurance Championship (WEC)

Hoewel alle ogen in de klasse alleen gericht zijn op de 24H van Le Mans, zijn er nog meer races die dit seizoen verreden worden. En ook hier kun je veel Nederlanders aanmoedigen. Zo heb je natuurlijk Racing Team Nederland (aka Team Jumbo) in de LMP2-klasse, met Giedo van der Garde, Frits van Eerd, Nyck de Vries en Job van Uitert.

Ook zijn er 2 Nederlanders in de LMGTE AM-klasse. Bij het Duitse Team Project 1 rijden Jeroen Bleekemolen en Larry ten Voorde samen met  Ben Keating en Felipe Fraga in de Porsche rond.

Op 14 december is de 8 uur van Bahrein en op 22 en 23 februari gaat de Lone Star Le Mans van start. De races en hoogtepunten zijn te zien op Eurosport.