Max Verstappen ziet kansen in Canada

Max Verstappen ziet kansen in Canada

13:16, 30-05-2015 / Laatste Update: 14:03, 13-12-2023

Max Verstappen blijft niet al te lang stilstaan bij zijn crash vorige week tijdens de Grand Prix van Monaco. De 17-jarige Toro Rosso-rijder voelt zich prima en kijkt alvast vooruit naar de race volgende week in Canada.

,,Ik voel me prima na mijn crash tijdens de Grand Prix van Monaco. Ik heb er niks blijvends aan overgehouden. Ik heb zelfs een dag gekart in Genk, dus alles is oké op het fysieke vlak", laat Verstappen weten op zijn website.

De jonge coureur is met zijn hoofd al in Montreal. ,,Canada wordt een uitdagende race voor ons vanwege de lange rechte stukken, maar ik denk dat we ondanks dat opnieuw een sterk weekend kunnen beleven." De optimistische Limburger zal dan wel de vijf extra plaatsen die hij bij de start wordt teruggezet vanwege de crash in Monaco, moeten goedmaken.

Het is overigens de eerste keer dat Verstappen op het Canadese Gilles Villeneuve-circuit mag rijden. ,,Maar ik heb veel goede dingen gehoord over de baan, de stad en het land. Vandaar dat ik er dus naar uit kijk."

Nog niet aangemeld voor de gratis Sportnieuws Formule1-game? Doe dat dan nu via deze link en win bij de Grand Prix van Canada 100 euro! 

Krijg het belangrijkste en leukste sportnieuws gratis via Whatsapp op je mobiel. Lees hier uit welke 14 groepen – ook Formule 1-nieuws – je kunt kiezen.