Zelfverzekerde Verstappen doet mee om de prijzen in Baku
i

ANP

Zelfverzekerde Verstappen doet mee om de prijzen in Baku

admin • 19:31, 27-04-2018 / Laatste Update: 00:35, 06-01-2024

Max Verstappen zit lekker in zijn vel in Baku. De jonge Nederlander lijkt met Red Bull een gooi te kunnen doen naar de overwinning. Het vertrouwen is doorslaggevend, zo denkt Verstappen.

“Dit circuit draait om vertrouwen. Daar kun je hier veel tijd mee winnen en ik voel me goed hier”, blikte Verstappen terug op zijn eigen website. "Uiteindelijk was het dus een prima dag. In de lange runs was de auto erg goed, dus het ziet er voor de race goed uit"

Fout in 1e training

Terugkijkend op de crash in de 1e training, kon Verstappen toegeven dat het een fout hemzelf was waardoor hij zoveel tijd verloor. “Het was mijn schuld. Ik verloor de achterkant van de wagen en spinde. Gelukkig viel de schade mee en konden we die snel repareren. Complimenten voor de monteurs."

Verstappen maakte zich niet veel zorgen na de crash, zo gaf hij aan. "Het is zonde van zo'n 1e training. Ach, dat hoort ook een beetje bij een 1e training op een stratencircuit. Ik maak me er verder niet druk om.”

Motorprobleem

Aan het einde van de 2e training leek Verstappen te maken te hebben met motorproblemen, maar dat bleek mee te vallen. “We waren aan het einde van de tweede vrije training even bang voor een motorprobleem, maar dat valt mee. Er is geen schade, het was iets met een sensor. Ik heb in de tweede training alle geplande dingen kunnen doen."