Schade aan bolide Max Verstappen valt hoger uit dan gedacht: ‘Dat heeft grote gevolgen’

23 juli 2021

Getty Images

Max Verstappen werd vorige week zondag tijdens de Grand Prix op Silverstone van de baan getorpedeerd door concurrent Lewis Hamilton. De Nederlander belandde met hoge snelheid in de bandenstapel pal naast Copse Corner. De schade aan de RB16B van Verstappen blijkt gigantisch, zo onthult teambaas Christian Horner.


Adviseur Helmut Marko ging uit van een bedrag tegen de miljoen, dat viel net even wat hoger uit. 'De crash kost ons ongeveer 1,8 miljoen dollar en dat heeft ontzettend grote gevolgen in tijden van een budgetlimiet', bromde Horner in zijn column op de Red Bull-site. F1-renstallen mogen dit jaar maximaal 145 miljoen dollar uitgeven.

'Furyeus'
Horner was niet blij met de manier waarop Hamilton zijn overwinning vierde. 'Ik ben ook nog steeds teleurgesteld over het niveau van het gejuich na dat ongeval. Mercedes was op de hoogte van de ernst van de crash en dat Max in het ziekenhuis was opgenomen en verdere controles nodig had', schreef de teambaas.

'Toen ik Max maandagochtend sprak, had hij het gevoel dat hij een paar rondes had gebokst met Tyson Fury. Hij was wat gehavend, maar het is typisch Max dat hij alweer vooruitkijkt naar de volgende race in Hongarije en daar op de baan wil antwoorden. Hij is vastbesloten om dit incident achter zich te laten en het te gebruiken als extra motivatie voor de rest van het seizoen. Dat geldt voor ons allemaal.'