Golfer Koepka kan mega-voorsprong in PGA Championship bijna niet meer verspelen (video)

19 mei 2019

Het is geen verrassing meer wie het PGA Championship gaat winnen. De Amerikaanse golfer Brooks Koepka heeft al zo'n grote voorsprong dat 'ie hem bijna niet meer weg kan geven.


Koepka verdedigt in de slotronde een voorsprong van maar liefst 7 slagen op z'n achtervolgers, waaronder landgenoten Harold Varner III, Luke List en Dustin Johnson, de nummer 1 van de wereld.

"Ik ga dit niet meer weggeven, dat beloof ik", zei Koepka vol zelfvertrouwen. "Ik zit in een soort tunnelvisie." De Amerikaan heeft al 3 majorzeges op zak. Hij won 2 keer de US Open (2017 en 2018) en won vorig jaar ook al het PGA Championship. Koepka opende deze week op de banen van Bethpage in New York met lage scores van 63 en 65. Zaterdag volgde een ronde van 70 slagen.

John Mahaffey
Helemaal gedaan is het nog niet. De concurrentie kan namelijk nog een beetje moed putten uit de prestatie van John Mahaffey in 1978. Hij begon toen met 7 slagen achterstand op de leider aan de slotronde van het PGA Championship, maar wist via een play-off alsnog de eindzege te pakken.

Joost Luiten
Joost Luiten speelt geen rol van betekenis. Hij haalde weliswaar de ‘cut’, maar staat zo goed als onderaan met liefst 23 slagen achterstand op Koepka.