Derksen vierde in Nordea Masters

Derksen vierde in Nordea Masters

Harry Nijland • 20:34, 01-06-2014 / Laatste Update: 09:18, 13-12-2023

MALMÖ - Robert-Jan Derksen heeft zich op de slotdag van de Nordea Masters in Malmö opgewerkt naar de vierde plaats in de eindrangschikking. De Nederlandse golfer, bezig aan zijn laatste seizoen op de Europese Tour, sloot af met een ronde van 65 slagen, 7 onder het baangemiddelde. Dat bracht hem op een totaal van 273 (-15).

De 40-jarige routinier noteerde vijf birdies en op de 11e hole (par 5) een eagle. ,,Na zo veel teleurstellende vierde rondes de afgelopen maanden heb ik nu eindelijk wel goed golf laten zien op zondag'', liet Derksen, die met zijn prestatie 75.000 euro verdiende, tevreden weten. ,,Uiteindelijk kwam ik maar één slag tekort voor de play-off.''

De hoofdprijs van 250.00 euro was voor de Thaise prof Thongchai Jaidee. Hij sloeg in de barrage toe met een birdie op de eerste extra hole. De Schot Stephen Gallacher en de Fransman Victor Dubuisson, die eveneens op 272 waren uitgekomen, kwamen niet verder dan een par.

Derksen had op de vierde plaats geen gezelschap, mede door de terugval van plaatselijke favoriet Henrik Stenson en de Engelsman Eddie Pepperell, die als de leiders aan de laatste 18 holes begonnen, en de Spanjaard Alvaro Quiros. De Nederlander keek terecht alleen naar zichzelf. ,,Met 67 en 65 op je kaart in het weekeinde zonder een bogey te slaan, dan is het geheel mijn eigen verdienste dat ik vierde ben geworden.''

Daan Huizing, die in Zweden ook op mocht voor het prijzengeld, zakte door een 72'er (twee birdies, twee bogeys) terug naar de gedeelde 57e plaats (287).