Estavana Polman bezorgt handbalsters Oranje slecht nieuws: 'Daarom is ze niet mee naar Portugal'
Handbalster Estavana Polman is er niet bij als Nederland tegen Portugal speelt in de EK-kwalificatie. ©Pro Shots

Estavana Polman bezorgt handbalsters Oranje slecht nieuws: 'Daarom is ze niet mee naar Portugal'

19:26, 04-04-2024 / Laatste Update: 09:10, 05-04-2024

De EK-kwalificatiewedstrijd van de Nederlandse handbalsters tegen Portugal is tóch te vroeg gekomen voor routinier Estavana Polman.

"Bondscoach Per Johansson kan niet beschikken over Estavana Polman", zo laat de handbalbondweten in een statement. "Estavana heeft zich dinsdag bij het team gemeld op Papendal. Er is gebleken dat ze nog niet fit genoeg is en daarom is ze niet afgereisd naar Portugal. Wanneer Polman kan aansluiten bij de ploeg is nog niet bekend."

De Nederlandse handbalsters speelde de EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Portugal. Ook zonder Polman won Oranje vrij eenvoudig. Portugal werd met 36-25 verslagen. Nederland sluit de EK-kwalificatie zondag af met een thuiswedstrijd tegen Finland.

Handbalsters al zeker van EK

Nederland is overigens al geplaatst voor het EK handbal, eind 2024. Vermoedelijk wordt er daarom geen risico genomen met de 31-jarige Polman. Van 11 tot en met 14 april moet Nederland zich nog wel zien te kwalificeren voor de Olympische Spelen van komende zomer in Parijs. Het is nog niet bekend of Polman die wedstrijden wél kan spelen.

Selectie Nederland in Portugal

Deze dagen verdedigen Lois Abbingh, Rinka Duijndam, Kelly Dulfer, Tamara Haggerty, Laura van der Heijden, Nathalie Hendrikse, Yara ten Holte, Dione Housheer, Angela Malestein, Larissa Nüsser, Inger Smits, Zoë Sprengers, Nikita van der Vliet en Bo van Wetering de Nederlandse eer.

Olympische Spelen

Nederland zit op het olympisch kwalificatietoernooi in Spanje in een groep met het gastland, Tsjechië en Argentinië. De twee beste landen gaan naar de Spelen. Maar eerst zijn er dus de EK-kwalificatieduels. Tegen Finland zal een aantal jonge talenten de kans krijgen zich te laten zien, zo meldt Nu.nl. Na die wedstrijd voegt Johansson nog één speelster toe aan zijn selectie om deel te nemen aan het OKT in Spanje.

Het kan de derde keer op rij (én de derde keer in totaal) worden dat de handbalsters deelnemen aan de Spelen. Het beste resultaat was een vierde plaats in 2016 in Rio de Janeiro. In 2021 in Tokio was de kwartfinale het eindstation.