Paumen scoort winnende strafbal tegen kwelgeest Hinch
i

ANP

Paumen scoort winnende strafbal tegen kwelgeest Hinch

admin • 08:30, 17-10-2016 / Laatste Update: 11:39, 07-01-2024

Maartje Paumen stond zondagmiddag weer tegenover haar kwelgeest van de Olympische Spelen. De Britse keepster Maddy Hinch hield in hockeyfinale van Rio de Janeiro een strafbal van de Nederlandse tegen, waardoor een gouden medaille door haar neus werd geboord. Zondag stonden de 2 weer tegenover elkaar en scoorde Paumen wel. De olympische kater werd er niet minder door.

Paumen heeft er al een strafcorner in gejaagd, maar dit kon bij 2-2 wel eens de winnende zijn. ,,Ik stond te shaken. Je kan dat gevoel van Rio niet uitschakelen. Afgelopen week heb ik extra getraind op strafballen, ik voelde dat we er één zouden krijgen. Ik had mijn hoek bepaald, de tegenovergestelde van Rio. En bam."

De 2-3 is inderdaad de winnende voor Den Bosch, dat verdiend wint en de koppositie van SCHC overneemt. ,,Echt lekker. Maar liever had ik natuurlijk op de Spelen gewonnen."

Stoppen

Paumen (31) twijfelt over haar toekomst bij Oranje. ,,Meteen na Rio dacht ik: doorgaan. Daar ben ik een beetje van teruggekomen. Maar ik laat me vertellen dat je op een gegeven moment voelt dat het tijd is om te stoppen. En dat heb ik ook weer niet. Ik weet van mezelf hoe ik extreem ik mijn sport beleef. En hoe zwaar dat fysiek en mentaal is. Of ik dat nog twee jaar kan en wil opbrengen. Dat ga ik komende twee maanden op een rijtje zetten."