Voorzitter van de Tilburg Trappers: 'In Tilburg is IJshockey wel een grote sport'
i

Pro Shots

Voorzitter van de Tilburg Trappers: 'In Tilburg is IJshockey wel een grote sport'

Martijn Baars • 00:47, 05-03-2018 / Laatste Update: 20:24, 07-01-2024

Het gaat lekker met ijshockeyclub Tilburg Trappers. Ze zijn al 4 keer op rij kampioen geworden en staan ook dit jaar weer flink voor op de concurrentie. En ook over de bezoekersaantallen heeft de club niet te klagen. "IJshockey is geen grote sport in Nederland, maar wel hier in in Tilburg", zegt Ron van Gestel, voorzitter van de Tilburg Trappers tegen Omroep Brabant.

De Nederlandse ijshockeyvereniging die in 2015 overstapte naar de Duitse competitie, staat op het punt om voor de 2e keer achter elkaar kampioen te worden in Duitsland.

Mijlenver voor

De Tilburgse club staat er goed voor in de competitie: Met 110 punten staan ze ruim voor op de nummer 2 die slechts 82 punten hebben. En ook qua belangstelling voor de club gaat het goed, ze verkopen tegenwoordig zelfs staanplaatsen omdat ze anders niet genoeg mensen binnen kunnen laten. "We staan mijlenver voor. Kampioen van de Oberliga-Noord. Dat is nog nooit gebeurd! Het maakt zo veel los hier. Het duel van zondag ging nergens meer over, maar het was volle bak."

Play-offs

Op vrijdag 9 maart beginnen voor de Trappers de play-offs. Ze spelen dan tegen de Blue Devils uit Wieden, en ook dan zitten de tribunes weer vol in de ijsbaan van Tilburg. "We spelen tegen teams uit de Oberliga-Zuid en dat maakt het extra leuk, want die clubs kennen we niet of nauwelijks", is Van Gestel enthousiast.

Zuid is technisch beter

Van Gestel vind dat er in de Zuidelijke competitie technisch beter wordt geijskockeyd: "Maar de halve finale of finale moeten we kunnen halen. In de 1ste 2 jaar dat we aan de Oberliga meededen, ging de kampioen van de reguliere competitie in de 1ste ronde meteen onderuit. Ik heb de jongens verteld dat dat ons niet gaat gebeuren. Ik ben blij dat het vrijdag start, de mooiste periode van het ijshockey begint nu."