Amerikaanse zeiler vist troep uit Olympisch water

Amerikaanse zeiler vist troep uit Olympisch water

admin • 16:10, 30-07-2016 / Laatste Update: 23:54, 12-12-2023

Gisteren berichten wij al over de troep in het water van Guanabara Bay, waar de Olympische zeilers in actie komen. De Amerikaanse zeiler Brad Funk wist zich niet voor de olympische wedstrijden in Rio te plaatsen, maar zich uiterst nuttig in Rio. Hij ontdoet het olympisch zeilwater in de baai van Guanabara van zoveel mogelijk troep.

Vissersbootje

,,Ik besloot alsnog naar Brazilië te gaan, ook al heb ik me niet gekwalificeerd. Ik hou van Rio en vind het heel belangrijk dat deze Spelen een succes worden. Daarom maak ik de baai schoon, om te voorkomen dat de zeilers en windsurfers last hebben van de drijvende rotzooi'', aldus Funk, die samen met zijn Britse vriendin Bryony Shaw in een vissersbootje de baai afstruint.

Gevaarlijk water

De verontreiniging van de baai is een grote kopzorg van de organisatie van de Spelen. Ongezuiverd rioolwater stroomt de zee in en het stadsbestuur van Rio is er niet geslaagd het probleem daadwerkelijk op te lossen. ,,Walgelijk en gevaarlijk water'', noemde olympisch windsurfkampioen Dorian van Rijsselberghe de baai na zijn zege eind vorig jaar in de Copa Brasil de Vela.