Bondscoach Sarina Wiegman: 'Dit is een raar gevoel'
i

BSR Agency

Bondscoach Sarina Wiegman: 'Dit is een raar gevoel'

Robert Hüsken • 18:48, 24-03-2020 / Laatste Update: 09:26, 15-01-2024

De Nederlandse voetbalsters hebben hun debuut op de Olympische Spelen moeten uitstellen naar volgend jaar, waar ze in de zomer ook het EK in Engeland op het programma hebben staan. Bondscoach Sarina Wiegman: ,,Het kwam niet onverwacht natuurlijk. Nu is de kogel door de kerk.”

,,Het is een raar gevoel", vervolgt Wiegman. ,,Maar sport is natuurlijk niet belangrijker dan de volksgezondheid. De Spelen moeten een feestje zijn. Dat was nu niet op zij plaats geweest. Hopelijk is dat gevoel er in 2021 wel. Dat zou ook betekenen dat het virus onder controle is. Natuurlijk hopen we allemaal dat we zo snel mogelijk weer kunnen voetballen, maar gezondheid gaat voor alles."

Van Veenendaal

Voor aanvoerder Sari van Veenendaal: ,,Ergens is het wel een teleurstelling. Maar we moeten ons heel goed realiseren dat sport nu bijzaak is. Het zou in deze situatie totaal niet gepast zijn om de Spelen door te laten gaan. Gelukkig is het geen afstel, maar uitstel. We hebben nu nog iets om naar uit te kijken."

Eigen plan

Van Veenendaal: "Het is voor ons als Nederland de eerste keer dat we mee mógen doen. Hopelijk gaan we daar volgend jaar met volle teugen van genieten. Elke sporter heeft zijn eigen plan en doelen. Die moeten we nu een jaar opschuiven. Voor een voetballer is het wel anders dan voor atleten in andere sporten. Wij hebben elk jaar onze competitie en de Champions League. Sommige sporters leven 4 jaar toe naar de Spelen. Hopelijk kan iedereen zijn dromen nog waarmaken.’’