Contador moet Rio laten schieten vanwege Tourblessure
i

ANP

Contador moet Rio laten schieten vanwege Tourblessure

admin • 17:53, 12-07-2016 / Laatste Update: 05:32, 07-01-2024

Alberto Contador neemt zo goed als zeker niet deel aan de olympische wegrit op de Spelen van Rio. Dat heeft 'El Pistolero' vandaag bevestigd. Hij heeft te veel last van de blessures die hij opliep bij verschillende valpartijen tijdens de Tour de France en ligt zo'n vier weken in de lappenmand.

De tweevoudige Tourwinnaar, één van de favorieten voor de eindzege, kende een rotstart in de Tour. Al in de eerste rit kwam hij ten val en bezeerde hij zijn schouder, elleboog en knie. Daags nadien lag hij opnieuw tegen de grond en zorgde vooral zijn heup voor heel wat pijn. Hij zette door, maar werd ook nog eens ziek en gooide de handdoek in de negende etappe.

Persconferentie

"Wat de Spelen betreft is het vrijwel uitgesloten dat ik start", meldde hij vandaag op een persconferentie in een Madrileens ziekenhuis, waar hij zich heeft laten onderzoeken. "Op het eerste zicht is het immers onmogelijk dat ik in de beste omstandigheden aan de start kan verschijnen.

"Zware domper"

De afwezigheid voor de Spelen zou voor de 33-jarige Spanjaard in ieder geval een "zware domper" zijn, aangezien de olympische wegrit na de Tour zijn tweede grote doel van het seizoen was. Contador richt nu al zijn pijlen op de Vuelta.