Zo zou de 'eerlijke' medaillespiegel eruit zien
i

ANP

Zo zou de 'eerlijke' medaillespiegel eruit zien

admin • 11:15, 24-02-2018 / Laatste Update: 17:28, 05-01-2024

Tijdens de Olympische Spelen wordt er heel veel naar de medaillespiegel gekeken. Elk land wil natuurlijk zo hoog mogelijk eindigen en daar zijn vooral veel gouden plakken voor nodig. Maar is dit systeem wel zo eerlijk?

Dat vroeg iemand op Twitter zich af. Zou het namelijk niet beter zijn om 3 punten toe te kennen voor een gouden medaille, 2 voor een zilveren en 1 voor brons?

Ik ben het niet eens met de puntentelling van de medaillespiegel. Alleen bij een gelijk aantal medailles totaal is de kleur van de medaille nu van belang. Dat slaat nergens op. Goud moet meer waard zijn dan zilver: Goud = 3 punten, zilver = 2, brons = 1. Zo moet het. Regel dit. pic.twitter.com/WN10PikdLJ

— Thomas Hogeling (@ThomasHogeling) February 23, 2018

Als je deze puntentelling zou toepassen op de medailles die tot en met vrijdagavond (Nederlandse tijd) zijn verdeeld, krijg je onderstaande medaillespiegel. Niet dat er heel veel verschillen zijn met de echte, maar toch. Voelt, om met @WdeGelder te spreken, toch een stukje eerlijker!

Ik heb de medaillespiegel even aangepast aan de score van @ThomasHogeling. Levert geen enorme verschillen op, maar voelt wel een stuk eerlijker. https://t.co/3cyHQuvlj4 pic.twitter.com/Vg3gPMb8VV

— Willem de Gelder (@WdeGelder) February 23, 2018