Multitalent staat voor moeilijke beslissing: carrière als honkballer of quarterback in NFL

10 januari 2019

AFP

Kyler Murray mag God op zijn blote knietjes bedanken. De 21-jarige Amerikaan beschikt namelijk over ongekend veel talent. Zo is hij extreem goed in honkbal, maar ook in American Football. En nu staat hij voor een lastige keuze: kiest hij voor een avontuur in de MLB, of wordt hij quarterback in de NFL?


In 2018 werd Murray als 9de gekozen in de 1ste ronde van de draft van de MLB - de mogelijkheid voor teams om talent van universiteiten te strikken. Oakland Athletics was de gelukkige en gaf Murray een contract ter waarde van 4.66 miljoen dollarsss. Hij is dus al zeker van een profcarrière!
Voor de lol
De draft werd op 4 juni gehouden, voor volgend seizoen (2019). Met de A's sprak Murray af dat hij nog een jaartje college Football wilde spelen voor de lol om vervolgens aan te sluiten bij de spring training - de voorbereiding op het nieuwe MLB-seizoen.

In het jaar in de NCAA (college) speelde Murray fantastisch als quarterback van Oklahoma Sooners. Hij gooide over 4.000 yards en had een totaal van 42 touchdowns. Daardoor won hij de Heisman Trophy. Die prijs wordt gegeven aan getalenteerde Football-spelers.
NFL-draft
Dus schreven alle NFL-journalisten Murray naar een plekje in de NFL-draft van april aanstaande. De kans is groot dat het multitalent ook daar gekozen wordt in de 1ste ronde, aangezien New York Giants, Denver Broncos, Cincinnati Bengals en Miami Dolphins op zoek zijn naar een quarterback. En veel goede zitten er niet tussen in de class van 2019.

Mocht Murray kiezen voor de NFL, wat erg waarschijnlijk is, dan verdampt zijn contract ter waarde van 4.66 miljoen dollar. Wat wel zo is: mocht Murray franchise quarterback (beste speler en iemand waar een team omheen gebouwd wordt) worden ergens, dan heeft 'ie dat geld binnen no time terug.

Waar zou jij voor kiezen?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...