Het schitterende verhaal van 2 boezemvrienden die nu bij dezelfde NFL-club spelen (video)

4 april 2019

Dit bericht bekijken op Instagram

😍

Een bericht gedeeld door Cleveland Browns (@clevelandbrowns) op

Odell Beckham Jr en Jarvis Landry hebben veel dingen gemeen. Ze zijn beide geboren in november, spelen op dezelfde positie en komen uit dezelfde staat: Louisiana. Het mag dan ook geen toeval heten dat de 2 elkaar al van kleins af kennen. En sinds kort is hun droom werkelijkheid geworden.


Of ja. Eigenlijk is al voor de zoveelste keer hun droom uitgekomen. Een kleine throwback naar het verleden.

Terug naar toen
We nemen je even mee naar high school - het middelbaar onderwijs zoals we het hier kennen. Daar speelde OBJ football op de Isidore Newman School en Landry deed dat bij Lutcher High School. Omdat ze beiden de beste van hun team waren, werden ze al gauw dikke maatjes.

Het was dan ook een droom van Beckham Jr en Landry om op dezelfde college te spelen. En dat lukte. Beide wide receivers gingen naar LSU, waar ze voor de Tigers gingen spelen. Bij Louisiana State, niet ver van huis, maakten ze indruk. Zoveel indruk dat ze in 2014 gedraft werden.

NFL!
In de 1ste ronde van de draft - de kans waar NFL-teams spelers van colleges kunnen scouten - werd Beckham als 12de gekozen door New York Giants. Landry was een ronde later als 63ste pick aan de beurt. Hij ging spelen voor Miami Dolphins. Wéér een droom die uitkwam voor de 2 vrienden.

Teamgenoten
Maar wat onlangs gebeurde, had bijna niemand kunnen voorspellen. Landry werd in 2018 gestrikt door Cleveland Browns - het lachertje van de NFL. Met hem, en de rookie quarterback Baker Mayfield, verbaasde de Browns vriend en vijand door zowaar wedstrijden te winnen. In 2017 eindigde de ploeg namelijk zonder zege: 0-16. In 2018 was het resultaat beter: 7 zeges, 8 nederlagen en een gelijkspel.

Er was dan ook hoop in Cleveland. En fans kregen daar nóg meer hoop toen kortgeleden het nieuws naar buiten kwam dat Odell Bekcham Jr - een van de beste receivers van de competitie - naar de club kwam. Niet alleen de fans waren daar blij mee. Ook Landry kon z'n geluk niet op. Want hij gaat met zijn boezemvriend samenspelen.Dit bericht bekijken op Instagram

History in the making. 💯 @obj @juice_landry

Een bericht gedeeld door NFL (@nfl) op