🎥 | Zorgen om NFL-speler die met wapen zwaait: ‘Ze proberen me te poppen’

25 november 2021

Het was even chaos in het hoofd van NFL-speler Everson Griffen. Hij postte op Instagram zorgwekkende beelden waarin hij met een wapen zwaaide, ook stuurde hij berichten naar zijn zaakwaarnemer waarin hij schreef dat mensen hem probeerden te vermoorden.


Woensdagnacht (Amerikaanse tijd) belde Griffen naar 911 (het alarmnummer) met de melding dat er indringers in zijn huis waren. Op de video, die inmiddels is verwijderd, is te horen dat Griffen zegt dat mensen hem proberen te 'poppen'.

Kust veilig
De politie ging naar het huis van Griffen om te kijken, maar trof daar niemand aan behalve de speler van Minnesota Vikings zelf. Samen met professionals uit de geestelijke gezondheidszorg hebben ze Griffen uit het huis gekregen. Dat is niet opvallend, aangezien de defensive end in 2018 al eens een paar potjes moest missen vanwege mentale problemen.

Of er een verband is met CTE (een hersenziekte die veel voorkomt bij NFL-spelers) is niet bekend. Die ziekte kan onder meer leiden tot geheugenverlies, depressies en dementie.